Wednesday, April 20, 2016

Baru tergamak....



Aku baru tergamak nak buang last month.  Dua tahun lebih the late's punya supplements and medicine masih tersimpan di rak dapur.  Banyak tu.... seplastik besar dikumpul dan dibuang.

Ada sekotak ubat untuk cancernya yang berharga RM12,000 sekotak masih disimpan.  Mana tau kot-kot pil-pil tersebut bertukar jadi butir mutiara, batu permata...hehehe



Adakah aku masih mengharapkan dia pulang kembali?
Mustahil tapi ya... secuit perasaan mengharap masih tersemat di hatiku.
Lucu, sedih atau bodoh berperasaan begitu?  Biarlah aku merasainya.

We have moved on with our life.  



Merlion Park, Singapore Trip March 2016


MrBarry is entering his new phase of growing up.  He is doing his Foundation in Engineering at Swinburne University, Kuching. Seriously, I did not submit any application for his entrance to other IPT or IPTS.  Dekat-dekat ada buat apa nak apply jauh-jauh.  Mana-mana pun sama.  Your achievement in your study yang penting nanti.  Hoping for the best.  Also, hoping that his scholarship application from Yayasan Sarawak gets approved.

MsCengal is studying in Form 2 now.  A mature and intelligent young lady she is.
I am staying with two teenagers now.  We communicate well, so they are easily managed and talk to.  Just like buddies...:)

Till then...

Monday, April 18, 2016

TOSAY... TOSEI...TOSEY...


Hello there. It's been awhile.
Just to say I am still around.  I have changed the blog name. To a simple one.
Still keeping the old stories for future references.
I like to eat tosay. That's where I got the idea.  
I love to write but time is not on my side.  Easily burnt out during weekdays after office.
Once in a while curi masa office, can lah.

At the USS, Singapore. March 2016.

Just celebrated my birthday yesterday. No big oooha. No big do.
A simple one with love ones.

Will continue to blog.  Till then....

Tuesday, November 10, 2015

Till 'buruk' do us part!


Do you guys have this favourite t-shirt that you keep after so many years? It has faded and maybe torn a bit here and there but you still keep and wear it. I guess most of us have one.  It is so damn comfortable to wear.  When you wear it, you will feel so relax and down to earth.  

Well, this is mine.

Bought it ten years ago at Nam Ho departmental store at Tabuan Jaya for about RM20++. I am not sure whether that store still exist now. I bought two pieces, one black and one gray.  The gray is my favorite piece.
I wear it with my jeans or shorts.
I wear it to sleep.  I wear it at home during weekends.  I even wear it to jalan-jalan at The Spring. 
I even brought the two pieces to Bangkok last year and wore them there.

I am not sure how long it will last before it becomes 'kain buruk' in the kitchen or 'kain lap kaki'.

I am a keeper. For sure. Till 'buruk' do us part!

Have a nice day peeps.. ;)

Thursday, October 01, 2015

A submarine and a helicopter.


It's the first day of October.  My last post was on the 20th of July.
It's been awhile.  So many things that I wanna share and tell here. 
But my inner self told me to just keep it to myself.  Gotta be selective nowadays.
I believe and have been practising this.... if you have nothing good to say, just be quiet.
Fair enough kan?

For the past few days and nights, I have been coaching MsCengal with her Maths.  She is preparing for her semester exam. Well, thank goodness I am still able to tackle most of the maths questions.  Many many years ago, I was a part time tutor at one of the tuition centre in town.  I taught Maths for Form 1 to 3.  I love maths.

This morning, as I was busy preparing some project reports in the office, MsCengal whatsapp me some questions. She needed help. So, a mommy gotta do what a mommy need to do.  Layan lah beb...
 
Well, I had to draw a submarine and a helicopter... just to illustrate for her better understanding.  Kinda cute my artwork kan?  Instead of saying thank you, MsCengal just 'lol'ed me.  Bertuah punya anak.
 

This is one of the many questions on the angle topic that she whatsapped me. No problem in solving them as I always score in this topic during my school days.  Very interesting and very challenging indeed.  

Thanks for reading.  
Tia :)



Monday, July 20, 2015

Hari panas terik, kita mampu berendam jer...


Musim panas, musim kemarau melanda.
Terasa amat kehangatannya sinaran dek mentari.  Ada rasanya malas nak keluar rumah. Rela memeram sambil leka berFb, menonton CD atau hanya termenung mengadap dinding.. :)

Dua minggu berturut-turut, kita orang balik kampong, melawat kebun dan seterusnya bercanda ria di jeram. Kasihan melihat keadaan kebun yang telah berupa hutan sekunder. Rumput lalang dah tinggi. Kebun yang telah diwasiatkan oleh daddy mereka kepada Barry dan Cengal, dan juga kakak dan abang tiri mereka. Ku gagahkan diri untuk bertanya jika ada yang sudi untuk menebas dan memotong rumput.  Syukur, ketemu juga walaupun dengan kos yang agak tinggi. Fasa pertama telah bermula minggu lepas.  Terus kelmarin aku melawat untuk memeriksa 'progress' kerja. Kontraktor yang mengambil upah menebas dan memotong rumput itu adalah saudara kepada arwah sendiri, bekas kaunselor. Jadi kepada yang berkenaan, orang yang dilihat dan disangkakan kamu itu adalah 'ex-councillor Mr.R' dan bukan si dia. Faham?  Fasa kedua akan dibuat minggu ini.  Banyak lagi yang perlu dilakukan, rumah kebun perlu dikemaskan dan dibersihkan. Kita buat satu persatu hingga selesai.

Kalau arwah daddy mereka masih hidup, dia akan melakukan perkara yang sama.  Kebun itu adalah cinta hatinya. Banyak yang telah dilaburkan tapi arwah tak sempat menikmati hasilnya.  Tak apa, ku akan lakukan setakat yang mampu untuk mereka adik-beradik.

Acara seterusnya, apa lagi kalau bukan 'landing' di sungai. Seronok sungguh berendam dalam air yang dingin kerana kami tak bisa berenang...hehehe

Tangga yang dibina arwah daddy untuk turun ke sungai... 
Masih tegap selepas beberapa kali air besar dan bah.

  Sungai berbatu dan berpasir..

Keadaan sungai bila musim kemarau.  
Bila musim hujan lebat, sungai ini bisa membanjirkan kawasan kampung yang tinggi.


 Mak-mak dugong berendam.

 Bersyampu di sungai

 Anak dugong pun berendam juga...

Barry syiok bergayut...

 Barry dengan aksi modeling atas batu.

Syiok kan MsCyril?
Thanks MsCyril for all the photos!

There was an error in this gadget